Veiligheidswacht  

Als veiligheidswacht heb je de verantwoordelijkheid over personen die werken in een besloten ruimte. Het verschil met een buitenwacht is dat een veiligheidswacht toezicht houdt bij heetwerkzaamheden zoals lassen, slijpen en boren. Vaak komt dit voor bij onderhoudswerkzaamheden. Onze veiligheidswachten zijn ook inzetbaar bij evacuatie-activiteiten.

 

Buitenwacht

Werken in een besloten ruimte brengt verstikkings-, bedwelmings- en vergiftigingsrisico’s met zich mee. Bij dit soort werkzaamheden is het verplicht en van groot belang voor de veiligheid van de personen in de ruimte, dat er iemand toezicht houdt. Dit is de rol van een buitenwacht. De buitenwacht controleert vooraf of u aan de voorwaarden voor het werken in de besloten ruimte voldoet. Tijdens de werkzaamheden houdt hij wacht bij de ingang van de besloten ruimte, bewaakt hij de veiligheid van de personen in de ruimte en controleert hij de ruimte op onder andere het zuurstofniveau en schadelijke gassen.

De buitenwachten van 3SG hebben een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en weten hoe ze moeten handelen in noodsituaties. Ze zijn voorzien van de benodigde communicatiemiddelen en laten niets aan het toeval over bij het uitvoeren van een reddingsoperatie. U kunt op hen rekenen!